joi, 15 martie 2012

Siguranta pe net!!!

           Anonim sau nu?    
        Cat de sigure sunt conexiunile la internet si cum ne putem proteja.
        Ati avut vreodata sentimentul ca cineva va urmareste toate miscarile pe care le faceti pe net atunci inseamana ca asa sa si intamplat.
        De fiecare data cand intrati pe diferite siteuri acestea din urma retin unele date personale gen IP,localitatea, tara etc.
        Poate va doriri sa va pastrati anonimatul atunci cand accesati diferite siteuri ,de exemplu atunci cand vrei sa cauti un cadou pentru persoana iubita fara ca acest lucru sa ramana salvat in istoria browser-ului.
        Sa incepem prin prezentarea celei mai simple metode si anume sa adaugati o litera in bara de adrese. S - de la securizat - dupa HTTP rezultand HTTPS. Merge si pe google si pe facebook si cripteaza informatiile care circula intre calculator si pagina de internet intr-o cheie de 128 de biti. Adica, in loc sa vada ce scrieti, un curios din internet va vedea cel mai probabil un cod masina extrem de greu de decodificat.

        Daca vrei sa iti pastrezi parolele de pe net in siguranta atunci nu le tasta de la tastatura normala ci  la un virtuala  pentru ca aceasteia nu i se pot urmari miscariile.
        Browsere-le ofera unele optiuni pentru anonimat:
1.Chrome: Executati urmatori pasi : Cheita-fereastra noua incognito (new incognito file);
2.Mozilla : Executai urmatori pasi: Unelete(tools)-incepe navigare fara urme (start private browersing).
        Mozilla, compania care a creat Firefox, a lansat de curand un nou add-on pentru cunoscutul browser, add-on care le permite utilizatorilor sa stie in fiecare moment cine este cu ochii pe ei in timp ce navigheaza pe Internet.
        Add-on-ul Collusion le permite utilizatorilor "sa traga inapoi cortina" in fata firmelor de advertising web. Practic, utilizatorii din lumea intreaga vor putea vedea in timp real cine ii urmareste.

       Va astept la rubrica de comentarii pentru lamuriri si pentru a va spune parerea dar si ce faceti voi pentru a fi anonimi pe net.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...