luni, 9 aprilie 2012

Protectia ochilor in utilizarea PC-ului


        Ochii cel mai frumos cadou de la natura.
        După un timp îndelungat petrecut în faţa calculatorului, mai ales dacă monitorul în cauză este unul de o calitate îndoielnică (vechile monitoare cu tub CRT-urile) ori setările nu sunt dintre cele mai potrivite(prea mult contrast,luminozitate accentuata sau prea putina) apare de obicei oboseala,senzaţia de disconfort vizual, ochii lacrimeaza  si uneori apare chiar uscăciune oculară . În asemenea situaţii, una din recomandările cele mai des întâlnite este ca, după fiecare oră de privit în monitor, să faceţi o pauză de câteva minute minute pentru relaxarea ochilor,putem iesi afara, putem privi pe fereastra orice altceva dar sa nu mai privim monitorul si nici televizorul . Uşor de zis, dar greu de făcut întrucât cine stă să-şi cronometreze timpul petrecut în faţa calculatorului ?! Asta indiferent dacă lucraţi, sau pur şi simplu să jucaţi.
        Acest lucru sa inbunatatit odata cu aparitia noilor monitoare LCD sau LED care sunt mult mai atente cu ochii nostrii,dar nu toate lume are acest tip de monitor fapt pentru care am scris acest articol.


         Eu va recomand sa aveti o distanta de cel putin 1m intre ochii si suprafata vizibila a monitorului.Daca scrieti documente sau daca faceti editare photo recomandarea mea este sa luati pauze dese inainte sa  simtiti ca ochii incep sa lacrimeza sau se usuca.

        Sper ca o sa puneti in practica ceea ce ati citit mai sus , desi asta e la alegerea voastra dar ganditi-va ca nu o faceti pentru altcineva ci pentru propria persoana si daca nu aveti voi grija de ea atunci cine.
       Postati-va parerea, dar si dorinta a ceea ce ati vrea sa vedeti pe acest site. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...