joi, 17 noiembrie 2016

Curiozitati din lumea animalelor

              Tuturor ne plac curiozitatile, in acest articol am sa prezit o serie de curiozitati din lumea animalelor comentate cu putina satira si amuzament de catre mine.
             Sper sa va placa
             1. Patrupedul, pe nume Major, din rasa Marele Danez, are o înălțime de 2,17 metri, ridicat pe picioarele din spate, măsoară 1, 30 metri când stă în patru labe și cântărește nu mai puțin de 76 de kilograme , cainele asta este mai gras si mai inalt ca mine, o fi bun si la muncile agricole.
             2. Pisica Samson, cea mai mare pisica din lume acest ghemotoc de blana masoara un metru si 20 de centimetri in lungime si are 13 kilograme, sigur prinde si soareci, sau nu?
             3. Cea mai scumpa pisica este cea din rasa Royal Ashera in 2015 sa vandut un exemplar cu peste 125.000 $ , mai scumpa decat, masina, casa, si tot ce am eu.
             4. Soimul calator (Falco peregrinus) este cea mai rapida pasare, Viteza de 320 km/h pe care o poate atinge atunci cand vaneaza nu este egalata de niciun alt animal de pe Terra.Soimul calator atinge aceasta viteza impresionanta doar in picaj - in plan orizontal, pasarea zboara cu o viteza maxima de circa 90 km/h, daca ii intra vreo musca in ochi la viteza aia?
             5. Pe uscat, ghepardul este cel mai rapid mamifer, atingand in timpul vanatorii viteze chiar si de 115 km/h. In plus, felina poate atinge aceasta viteza impresionanta in doar 3 secunde , sigur are frane de ceramica.
             6. Cea mai rapida vietuitoare acvatica, atingand o viteza de pana la 110 km/h este Pestele-evantai,
             7. Pestele de stanca  traieste, in general, la adancimi cuprinse intre 170 si 670 de metri, in Oceanul Pacific. Pestele creste foarte incet, ajungand la dimensiuni de peste 1 metru si 20 de kilograme greutate. El poate atinge varsta de 200 de ani, cel mai longeviv fiind de 205 ani. Oare si-o serba ziua de nastere?
              8. In ciuda faptului ca hipopotamul pare un animal greoi, viteza lui este uimitoare. El poate alerga mai repede decat un om si devine extrem de agresiv la cea mai mica provocare. De altfel, hipopotamul este responsabil pentru cele mai multe decese umane survenite in Africa. E numai fibra, nu tu pic de grasime.
              9. Sobolanul cangur traind in zonele cu temperaturi foarte ridicate, este activ mai mult noaptea, ziua dormind sub pamant. Acesta are insa si o adaptare iesita din comun la mediul inconjurator sarac in precipitatii, si anume nu bea niciodata apa.Acesta are niste organe speciale in interiorul nasului care ii permit sa absoarba umezeala direct din aer, iar rinichii, foarte eficienti, il tin hidratat. Mai mult, acesta este atat de bine adaptat la climatul uscat incat si daca ar trai in captivitate ani intregi tot ar refuza sa bea apa. Ambitios.
            10. Pasărea muscă, cea mai mică dintre speciile colibri, este de o voiciune neîntrecută. Aripile ei bat de 50-2.000 de ori pe secundă, după situaţia în care se află (zbor normal, de vânătoare, de luptă). Inima sa bate de 500 de ori pe minut în mod normal, iar în timpul zborului de vânătoare de 1.200 de ori. Pasărea colibri este singura din lume care poate zbura în toate felurile: vertical, orizontal, pe spate, în părţi, în zig-zag, înainte şi înapoi. Oare cine a avut rabdare sa le numere?
             Sursa google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...